U današnje vreme, značaj podrške i kupovine lokalnih proizvoda dolazi do izražaja više nego ikad. Potrebni su nam dostupni i održivi izvori zdravlja, sadržani u onome što nam je oduvek bilo blizu – lokalnim proizvođačima i njihovim namirnicama. Princip “direktno sa farme do stola” polako se vraća u modu i mi ne možemo biti srećniji zbog toga. U narednim redovima možete pronaći neke od prednosti koje kupovina lokalnih proizvoda nosi sa sobom.

LOKALNI PROIZVODI SU UKUSNIJI, DOSTUPNIJI I ZDRAVIJI – oni nisu stajali danima na policama prodavnica, bogatiji su nutritijentima i sveži su.

DIREKTNA KOMUNIKACIJA SA PROIZVOĐAČEM I SLEDLJIVOST PROIZVODA– ono što je danas luksuz, za proizvod kupljen od lokalnog proizvođača nije ništa neuobičajeno- kupovinom sa lokalne farme znate odakle potiče i dolazi proizvod, kao i kakav je način i princip njegovog uzgoja i proizvodnje. Direktnom kupovinom od lokalnog proizvođača izbegavate bilo kakav posredan korak između Vas i proizvoda koje ćete konzumirati.

LOKALNA PROIZVODNJA JE ODRŽIVA– ne samo iz perspektive zdravlja, već i održivosti i zaštite životne sredine. Lokalni proizvođači proizvode u manjim količinama i poštuju zakone sezone- ne forsirajući prirodu da stvara na neprirodan način.

KUPOVINOM LOKALNOG PODRŽAVATE RAZVOJ LOKALNE ZAJEDNICE– podržavate nečiji trud, uloženo vreme i rad, a samim tim podstičete rast i razvoj lokalne zajednice.

KUPOVINA LOKALNOG PRUŽA VAM OSEĆAJ ZAJEDNICE– svaka namirnica kupljena od domaćeg proizvođača i odgajena na domaćoj farmi u Vašoj okolini, budiće osećaj pripadnosti i podrške svom regionu.

Podržite Vaše lokalne proizvođače još danas. Za benefit svih nas.

MISLI GLOBALNO, KUPUJ LOKALNO!

Ostavi komentar